Emotie versus wetenschap25/09/2019 10:06 - Geplaatst door Tom van Leeuwen
Er zijn niet meer orkanen dan vroeger. Er zijn niet meer tornado's dan vroeger. Er zijn niet meer bosbranden dan vroeger. Er zijn niet meer hittegolven dan vroeger en de hittegolven die er zijn duren niet niet langer dan vroeger. De stijging van de zeespiegel versnelt niet. We genieten van een lichte gemiddelde temperatuurstijging, maar het is niet warmer dan in andere tijden van het Holoceen.

De IPCC-modellen werken niet, de gemeten opwarming is veel lager dan voorspeld.

Nu ze bij de VN inzien dat ze alle feiten tegen hebben, wijzigen ze hun strategie. Ze spelen de emotiekaart. Het theater.

Op de VN-klimaattop in New York ging het niet om wetenschap, ze hebben de CO2-hypothese niet bewezen, ze hebben het onderwerp niet eens aangeraakt. Het ging enkel om toezeggingen en beloften, iedereen wilde het meest bezorgd en het meest betrokken overkomen.
Merkel was net op tijd klaar met het 'kaltstellen' van de Duitse economische toekomst en schoof voldaan aan om te luisteren naar Greta, die met een bootje naar New York was komen varen. Maar Greta was boos, heel boos omdat de Duitse economie niet snel genoeg kapot gaat en nu heeft Merkel een proces aan d'r broekpak. Zo zijn de rollen verdeeld in het VN-theater. En iedere scène haalt de voorpagina.

Een paar huizenblokken verderop had het Heartland Institute een conferentie over klimaatverandering georganiseerd. Er waren meer dan twintig politici, wetenschappers en journalisten uitgenodigd om hun visie op het klimaat uit te leggen en wetenschap te bespreken. Onder de genodigden bevonden zich Michael Mann en Alexandria Ocasio Cortéz. Het voorstel was om de kwestie te bespreken met drie klimaatrealistische wetenschappers, experts in astrofysica en klimaat.
Van de twintig uitgenodigde 'alarmisten' verscheen er niet één. De meesten reageerden nooit op de uitnodiging, anderen hadden een excuus ondanks het feit dat de uitnodigingen ruim van tevoren waren verstuurd. Ze durven het gewoon niet aan om de wetenschap achter hun hypothese met experts te bespreken, omdat ze weten dat ze geen argumenten hebben en de discussie zullen verliezen.

We hebben dus veel emotie en veel theater gezien in New York, maar helaas heel weinig wetenschap.

Tom van Leeuwen, 25 september 2019

 

Donaties

Het gevecht tegen de klimaathysterie vergt tijd! Als je denkt dat ik op de goede weg zit en mijn inspanningen wilt steunen dan zou ik heel dankbaar zijn voor een kleine donatie om deze site in de lucht te houden.

Bedankt!


De vingerafdrukken van het broeikaseffect

De hypothese van "door de mens veroorzaakte klimaatverandering" houdt in dat de toename van de CO2-concentratie het broeikaseffect van de atmosfeer versterkt en dat dit de opwarming van de Aarde als eindresultaat heeft.

Sinds het begin van het geïndustrialiseerde tijdperk rond 1850, stoot de mens een relatief grote hoeveelheid CO2 uit in de atmosfeer door het gebruik van fossiele brandstoffen. Het gevolg van deze emissies is dat tijdens die periode de concentratie van CO2 in de atmosfeer sterk steeg van ongeveer 300 deeltjes per miljoen (ppm) tot meer dan 400, een toename van bijna 40%. Tegelijkertijd steeg de gemiddelde temperatuur in dezelfde periode met ongeveer 1,5 °C met een kleine variatie afhankelijk van de gebruikte gegevensbron.

Er lijkt dus een correlatie te bestaan tussen de concentratie CO2 en de temperatuur van de Aarde in deze periode. Maar het bestaan van een correlatie betekent niet automatisch dat er ook een causaal verband bestaat. Het kan puur toeval zijn dat deze twee concepten zich op een gesynchroniseerde manier ontwikkelen. In een vorig artikel zagen we bijvoorbeeld dat diezelfde correlatie voor andere tijdspannes niet bestaat.
Lees verder...

Waarom stopte de opwarming?

De politieke rapporten van het IPCC zijn gebaseerd op de hypothese dat CO2 de belangrijkste regelknop is van de Aardse temperatuur. Het probleem is dat deze hypothese in het geheel niet overeenkomt met de empirische gegevens waarover de wetenschap beschikt. Men maakt voorspellingen aan de hand van modellen die niet in staat zijn het verleden te ‘voorspellen’.
Lees verder...

Temperatuur versus CO2 - een overzicht

Bij het bespreken van 'klimaatverandering' is het noodzakelijk om na te gaan hoe het klimaat op Aarde in het verleden is veranderd. Dat geeft een indicatie voor de vraag of de huidige veranderingen normaal zijn of niet.

De wereldwijde temperaturen varieerden in de afgelopen 500 miljoen jaar enorm. Afhankelijk van de gebruikte tijdschaal is de huidige temperatuur koud of warm, dus als we het hebben over de "normale temperatuur" moet worden aangeven welke tijdschaal als referentie wordt gebruikt.
Lees verder...

De opwarming van Nederland

In Nederland hangt het dagelijkse weer sterk af van de windrichting. Omdat het een klein land is, is de windrichting vrij homogeen voor het hele gebied, vooral op grotere hoogten waar het grootste deel van de warmteconvectie plaatsvindt.

Vanwege de geografische ligging, halverwege tussen het ijskoude Noordpoolgebied in het noorden, de droge en hete Sahara in het zuiden, de Euraziatische landmassa in het oosten en de Atlantische Oceaan in het westen, heeft elke windrichting unieke weerkenmerken.

Noord - koud,
Oost - droog,
Zuid - warm,
West - nat weer.
Lees verder...

Waarnemingen van satelliettemperaturen

Deze maand januari 2023 heeft de gemiddelde satelliettemperatuur gepubliceerd door Dr. Christy en Dr. Spencer (University Alabama Huntsfield) een negatieve deviatie, vergeleken met de gemiddelde maandelijkse metingen tussen 1991 en 2000.

Natuurlijk zegt deze waarde niet veel, de definitie ervan zit vol met willekeurige begin- en eindpunten, maar hoe dan ook, het klinkt niet alsof er veel opwarming heeft plaatsgevonden in de afgelopen 30 jaar, en nog minder "catastrofale opwarming" waarover we lezen en in de reguliere media en kranten en zien op tv.
Lees verder...

Klimaatlezing van Marcel Crok (Clintel)

Een uitstekende lezing van Marcel Crok (Clintel) voor wie alle klimaatwaarheden ook eens in het Nederlands wil horen.

De verzadiging van het CO2-broeikaseffect

Deze grafiek is alles wat je nodig hebt om te begrijpen dat CO2 niet de klimaatregelknop van de aarde is.

Op de horizontale as zien we de infrarood (IR) spectrumgolflengten, dat wil zeggen de "IR-kleuren" als dit soort straling zichtbaar zou zijn voor het menselijk oog.
De verticale as toont de energiestroom, dat is de energie die wordt uitgestraald door de aarde, gezien vanuit de ruimte.

De grafiek zelf laat zien hoe de aardatmosfeer de IR-straling van het aardoppervlak filtert en de rol van de verschillende broeikasgassen in dat filterproces. De groene lijn is het filter van de atmosfeer van de aarde zonder broeikasgassen.
Lees verder...

Video - Wie zijn de échte klimaatontkenners?

Het klimaat heeft gedurende het Holocene veel schommelingen vertoond. Het verschil tussen de hoogste en de laagste gemiddelde temperatuur van de afgelopen 10 duizend jaar bedraagt ongeveer 3 °C.

Klimaatalarmisten, met het IPCC voorop, proberen dit te ontkennen, en dat is begrijpelijk. Deze variatie betekent namelijk dat ook zónder de menselijke invloed er sprake was van klimaatsverandering.

Dat ondermijnt hun hypotheses en vaak hangen hun baantjes juist daar van af.

Klimaatverandering gezien vanuit een historisch perspectief.
Lees verder...