Emotie versus wetenschap25/09/2019 10:06 - Geplaatst door Tom van Leeuwen
Er zijn niet meer orkanen dan vroeger. Er zijn niet meer tornado's dan vroeger. Er zijn niet meer bosbranden dan vroeger. Er zijn niet meer hittegolven dan vroeger en de hittegolven die er zijn duren niet niet langer dan vroeger. De stijging van de zeespiegel versnelt niet. We genieten van een lichte gemiddelde temperatuurstijging, maar het is niet warmer dan in andere tijden van het Holoceen.

De IPCC-modellen werken niet, de gemeten opwarming is veel lager dan voorspeld.

Nu ze bij de VN inzien dat ze alle feiten tegen hebben, wijzigen ze hun strategie. Ze spelen de emotiekaart. Het theater.

Op de VN-klimaattop in New York ging het niet om wetenschap, ze hebben de CO2-hypothese niet bewezen, ze hebben het onderwerp niet eens aangeraakt. Het ging enkel om toezeggingen en beloften, iedereen wilde het meest bezorgd en het meest betrokken overkomen.
Merkel was net op tijd klaar met het 'kaltstellen' van de Duitse economische toekomst en schoof voldaan aan om te luisteren naar Greta, die met een bootje naar New York was komen varen. Maar Greta was boos, heel boos omdat de Duitse economie niet snel genoeg kapot gaat en nu heeft Merkel een proces aan d'r broekpak. Zo zijn de rollen verdeeld in het VN-theater. En iedere scène haalt de voorpagina.

Een paar huizenblokken verderop had het Heartland Institute een conferentie over klimaatverandering georganiseerd. Er waren meer dan twintig politici, wetenschappers en journalisten uitgenodigd om hun visie op het klimaat uit te leggen en wetenschap te bespreken. Onder de genodigden bevonden zich Michael Mann en Alexandria Ocasio Cortéz. Het voorstel was om de kwestie te bespreken met drie klimaatrealistische wetenschappers, experts in astrofysica en klimaat.
Van de twintig uitgenodigde 'alarmisten' verscheen er niet één. De meesten reageerden nooit op de uitnodiging, anderen hadden een excuus ondanks het feit dat de uitnodigingen ruim van tevoren waren verstuurd. Ze durven het gewoon niet aan om de wetenschap achter hun hypothese met experts te bespreken, omdat ze weten dat ze geen argumenten hebben en de discussie zullen verliezen.

We hebben dus veel emotie en veel theater gezien in New York, maar helaas heel weinig wetenschap.

Tom van Leeuwen, 25 september 2019

 

Donaties

Het gevecht tegen de klimaathysterie vergt tijd! Als je denkt dat ik op de goede weg zit en mijn inspanningen wilt steunen dan zou ik heel dankbaar zijn voor een kleine donatie om deze site in de lucht te houden.


Bedankt!


De vingerafdrukken van het broeikaseffect

De hypothese van "door de mens veroorzaakte klimaatverandering" houdt in dat de toename van de CO2-concentratie het broeikaseffect van de atmosfeer versterkt en dat dit de opwarming van de Aarde als eindresultaat heeft.

Sinds het begin van het geïndustrialiseerde tijdperk rond 1850, stoot de mens een relatief grote hoeveelheid CO2 uit in de atmosfeer door het gebruik van fossiele brandstoffen. Het gevolg van deze emissies is dat tijdens die periode de concentratie van CO2 in de atmosfeer sterk steeg van ongeveer 300 deeltjes per miljoen (ppm) tot meer dan 400, een toename van bijna 40%. Tegelijkertijd steeg de gemiddelde temperatuur in dezelfde periode met ongeveer 1,5 °C met een kleine variatie afhankelijk van de gebruikte gegevensbron.

Er lijkt dus een correlatie te bestaan tussen de concentratie CO2 en de temperatuur van de Aarde in deze periode. Maar het bestaan van een correlatie betekent niet automatisch dat er ook een causaal verband bestaat. Het kan puur toeval zijn dat deze twee concepten zich op een gesynchroniseerde manier ontwikkelen. In een vorig artikel zagen we bijvoorbeeld dat diezelfde correlatie voor andere tijdspannes niet bestaat.
Lees verder...

Waarom stopte de opwarming?

De politieke rapporten van het IPCC zijn gebaseerd op de hypothese dat CO2 de belangrijkste regelknop is van de Aardse temperatuur. Het probleem is dat deze hypothese in het geheel niet overeenkomt met de empirische gegevens waarover de wetenschap beschikt. Men maakt voorspellingen aan de hand van modellen die niet in staat zijn het verleden te ‘voorspellen’.
Lees verder...

Temperatuur versus CO2 - een overzicht

Bij het bespreken van 'klimaatverandering' is het noodzakelijk om na te gaan hoe het klimaat op Aarde in het verleden is veranderd. Dat geeft een indicatie voor de vraag of de huidige veranderingen normaal zijn of niet.

De wereldwijde temperaturen varieerden in de afgelopen 500 miljoen jaar enorm. Afhankelijk van de gebruikte tijdschaal is de huidige temperatuur koud of warm, dus als we het hebben over de "normale temperatuur" moet worden aangeven welke tijdschaal als referentie wordt gebruikt.
Lees verder...

Democratie? Kies zelf!

De afgelopen eeuwen werd de macht van de overheid steeds sterker. De overheid begon zich met steeds meer zaken te bemoeien en de burger, het individu, heeft over steeds meer dingen steeds minder te zeggen.

Het klimaatbeleid is een uitstekend voorbeeld van deze inmenging. De overheid baseert zich op volkomen onbetrouwbare gegevens en onbewezen hypotheses en denkbeelden en de gevolgen van deze inmenging treffen iedereen. Op dit moment staan overheden wereldwijd op het punt om de goedkope en betrouwbare energiebronnen, die de basis vormen voor onze economische voorspoed, ontoegankelijk te maken. Het resultaat is verstrekkend.
Lees verder...

Atmosferische CO2-verspreiding

Op de bovenstaande wereldkaart zien we het gemiddelde niveau van koolstofdioxide (CO2) in de atmosfeer gedurende vijf weken in 2014. Credit: NASA / JPL-Caltech.
Lees verder...

Een eenvoudig CO2-model

In deze video presenteert professor in de Astronomie Michael Merrifield (Universiteit van Nottingham) een eenvoudig model van het CO2-broeikaseffect.

Hij laat wolken, albedo-effect, oceaaninteractie, zonnecycli en veel andere factoren die het klimaat beïnvloeden buiten beschouwing en bespreekt alleen de CO2-straling in de atmosfeer.

Zijn belangrijkste argument is dat wanneer de CO2-concentratie stijgt, de atmosfeer vanuit een hogere luchtlaag begint te emitteren. De temperatuur van die emitterende luchtlaag moet -18 °C zijn. Dus als de -18 °C temperatuurlaag hoger in de atmosfeer komt te liggen en de atmosfeer 6,5 ° C opwarmt voor elke kilometer die we vanaf die laag dalen, zal de oppervlaktetemperatuur omhoog gaan.
Lees verder...

Waterkrachtcentrales en broeikasgassen

Waterkracht is een van de schoonste beschikbare energiebronnen. De enige nadelen die tot nu toe bekend zijn, zijn de impact op het landschap en het risico dat een dam breekt door aardbevingen. Een zorgvuldige keuze van de locaties en hoge bouwnormen kunnen deze problemen voorkomen.

Naast elektriciteitsopwekking helpen dammen ook om de waterstroom in de rivieren te reguleren, waardoor ze beter bevaarbaar worden en bruikbaar zijn voor irrigatie.

Dus over het algemeen lijkt het vrij positief, maar recent onderzoek heeft een nieuw nadeel van waterkracht "ontdekt" en het is een gebruikelijke verdachte: broeikasgassen.
Lees verder...

De wereld heeft meer CO2 nodig

Interview met Professor William Happer van Princeton University. William Happer is een gerenommeerd natuurkundige, gespecialiseerd op het gebied van atomaire fysica, adaptieve optica en spectrometrie. Dit interview uit 2015 maakt deel uit van de serie 'Conversations that Matter'.

Enkele citaten uit dit interview:
Lees verder...